Jag är på jakt efter en lämplig festlokal Stockholm. Det är nämligen så att jag och några vänner ska fira av en annan vän som ska flytta till New York om ett tag. Hon har fått ett strålande och synnerligen välbetalt jobb där vilket förstås är oerhört kul, men det vi kommer ju också sakna vår kompis. Nu antar jag i och för sig att hon med sin lön faktiskt kommer ha råd att hit och hälsa på åtminstone några gånger om året. Men det är ju ändå inte riktigt samma sak enligt min mening. Tidigare har vi i princip alltid setts efter jobbet på fredagarna, tagit några öl eller ett par glas vin eller ätit en middag. Det har varit något av en tradition och nu är det ju princip slut med det. Därför är det extra viktigt att den här avskedsfesten verkligen blir lyckad och att vi får tag i en riktigt schysst och mysig lokal. Kostnaden spelar egentligen mindre roll i sammanhanget eftersom det är en så viktig händelse.