I år tänker jag och mina vänner slå på stort. Det kommer inte bli några som helst halvmesyrer, mjäkiga kompromisser eller mellanting på något sätt. Vi ska ordna midsommarfest deluxe. Alltså en rejäl backanal som hade fått en sådan historisk gammal partyräv som hade fått Marcus Julius Philippus (eller Filip Araben som han också kallas i historikerkretsar) att bli grön avund. Det vill inte säga lite, den gode Marcus Julius beskrivs ofta som närmast som ett monster av dekadens och liderlighet. Hur som helst måste allt bli perfekt. Vi kommer definitivt inte ta några chanser med vädret i år, inget får störa. Därför har jag enväldigt bestämt att vi ska hyra ett enormt partytält den här gången. För man kan ju liksom räkna med att det börjar spöregna eller hagla ifall vi inte gör det och något sådant får bara inte hända. Jag vägrar ta den risken helt enkelt. Allt måste gå i lås. Att dekandens och oregerlighet ska kräva så mycket planering…