Inte många arbetsplatser kan skryta med att ha så många språk representerade under ett och samma tak som en översättningsbyrå. Människorna som jobbar på en översättningsbyrå kommer från olika bakgrunder och har olika erfarenheter men de tycker alla att det är intressant att jobba med språk, och att lösa alla de utmaningar som arbete på en översättningsbyrå kan bjuda på. På en översättningsbyrå har man som mål att kunna erbjuda kunderna översättningar från alla tänkbara språk de kan tänkas komma med. Men att verkligen fånga känslan och budskapet i en text, samtidigt som man håller sig så nära originalspråket som möjligt är en uppgift som kan ta tid. Därför är det en fördel om översättaren själv också tycker om att skriva då detta förenklar den kreativa processen. Att jobba på en översättningsbyrå kan vara extra utmanande då översättarna inte bara översätter en sorts text utan många olika stilar.